(untitled) (Conference Zone, 2021)
“Buyuk ishlar buyuk qiyinchiliklarsiz bo’lmaydi” (Volter). Haq gap. Tarixning, bugungi kunning buyuk siymolari yo’lida uchragan qarshiliklar, muammo va qiyinchiliklar ularning matonatli shaxs darajasiga yetishishida yetakchi omil bo’lgan. Ushbu tadqiqot ishida asarlari taxlil etilayotgan buyuk adiblar O’tkir Hoshimov va Jek London hayot yo’li, ijod kamoloti va tajriba mahorati bilan bir – biridan farqlanadi, ham umumiy mushtarak xususiyatlari ko’zga tashlanadi.