(untitled) (Conference Zone, 2022)
Мазкур мақолада масофавий технологияларнинг таълим соҳасига кириб келиши ва масофавий таълим технологияларининг муҳим афзалликлари ёритиб берилган. Масовавий таълим технологияларидан ўқитувчилар малака ошириш жараёнида фойдаланишнинг илмий-назарий асослари келтирилган. Бугунги кунда ўқитишнинг янги муқобил шакллари орқали педагог кадрларнинг малакасини ошириш муаммосининг ечими сифатида қаралаётган масофавий ўқитиш бир қанча қўшимча педагогик таълимнинг долзарб муаммоларини ҳал қилишни таъминлайди. Масофавий таълим дастурларини муваффақиятли амалга ошириш асослари орасида муҳим жиҳатлар ажратиб кўрсатилган.