(untitled) (Conference Zone, 2022)
Zamonaviy pedagog dars masg‘ulotlarini olib borayotganda darsga qo‘yiladigan didaktik talablar quyidagicha: -Ta’limiy topshiriqlani uning barcha elementlarini hisobga olgan holda aniq qo‘ya bilish; -O‘quv rejasi va darsning maqsadini hisobga olgan holda hamda o‘quvchilaming tayyorligi, darsning optimal mazmunini belgilash. -Darsda va uning har bir bosqichida o‘quvchilarni bilimlarni o‘zlashtirishlarini hisobga olish; -Darsdagi jamoa va individual ishlash yo‘llarmi hisobga olgan holda samarali metod, usul va shakllami tanlash; - Darsda barcha didaktik prinsiplamj qo‘llash; - O‘quvchilami muvaffaqiyatli o‘zlashtirishlari uchun quiay shart-sharoitlami yaratish; [1].