(untitled) (Conference Zone, 2022)
Hozirgi kunda xalq ta’limi oldida ta’lim tarbiya samaradorligini oshirishning turli metodlarini takomillashtirish kabi ulkan vazifalar qo’yildi. Bu vazifa bevosita boshlang’ich maktabning ham vazifasi. Kelajak avlodni mustaqil fikrli, zamonaviy bilim va kasb-hunarlarni egallagan, sog’lom hayotiy pozitsiyaga ega chinakam vatanparvar insonlar sifatida tarbiyalash biz uchun hech qachon o’zining dolzarbligini yo’qotmaydigan masala hisoblanadi. Ta’lim samaradorligi oshirishning turli yo’llari mavjud. Masalan: talimning turli metodlaridan unumli foydalanish, uning mazmunini qayta ko’rib chiqish, davr talabiga mos materialni tanlash, ta’lim jarayonini tashkil yetishning turli shakllaridan maqsadga muvofiq holda oqilona foydalana olish va hokazolar. O’quvchi o’quv faoliyatini faollashtirish bevosita o’qituvchi hamda o’quvchi faoliyatlarini to’g’ri tashkil yetish va uni boshqarishga bog’liq.