(untitled) (Conference Zone, 2022)
Талабаларни биология фанига бўлган қизиқишини орттириш, ва интеллектуал ривожланишини таъминлашда, уларни мантиқий ва ижодий фикрлашга йўналтирадиган интеллектуал ўйинлардан фойдаланиш ўзига хос аҳамият касб этади [4]. Таълим жараёнида интеллектуал ўйинлардан фойдаланиш талабаларни мустақил фикрлашга, ижтимоий-маънавий тафаккурининг кучайишига ёрдам берадиган замонавий педагогик технологияларни ўқув жараёнига қўллаш орқали, уларни илм олишга қизиқишларини ортишига, билим, кўникма ва малакаларни чуқур эгаллашга катта имконият яратади [1].