(untitled) (Conference Zone, 2022)
Мақолада педагогикада модель тушунчасига оид қарашлар, араб тили ўқитувчисининг педагогик компетенциясини ривожлантириш моделининг тузулмаси, унинг мақсадга қаратилган, мазмунга оид, операцион, натижадорликни баҳолаш блокларидан иборалиги ва ҳар бир блокларнинг қисмлари, жумладан мақсадга қаратилаган блок педагогик компетенцияни ривожлантириш усуллари, воситалари, шаклларини ривожлантириш ва уни коррекциялашдан, ҳамда анъанавий педагогик технологиялар билан инновацион технологиялар интеграциялашуви; таълимнинг фаол ва интенсив педагогик шароитларини яратиш; замонавий ва самарали ўқитиш усулларидан фойдаланиш; ҳамкорлик педагогикасига таяниш тамойилларини ўз ичига олган блоклар ёритилган.