(untitled) (Conference Zone, 2022)
Vatanning tinchligini va osoyishtaligini qo‘lida qurol bilan himoya qilish hamma davrlarda fuqarolarning sharafli burchi va majburiyati sanalgan. Armiyaga har doim jamiyatning bir o‘zagi sifatida qaralgan bo‘lib, unda jamiyatda yuz berayotgan ijtimoiy-iqtisodiy va siyosiy jarayonlar o‘z aksini topgan.Harbiy-kasbiy faoliyat o‘zining bir qator xusussiyatlariga ega bo‘lganligi uchun unga mardlik, matonat va jasorat maktabi deb ta’rif beradilar va Qurolli Kuchlar xizmatchilarining jangovorlik ruhini ko’tarishda pedagogik-psixologik omillar juda muhim hisoblanib maqolada shu haqida so’z boradi.