(untitled) (Conference Zone, 2022)
Psixologik bilimlarni o‘zlashtirish xizmat va o‘quv faoliyatida yordam beradi, ya’ni yaxshiroq tushunish, esda olib qolish, diqqat, fikrlash faoliyatining shart-sharoitlarini ochib ko‘rsatadi.Odamning ruhiy hayotini aks ettiruvchi adabiyot, til, tarix va boshqa ijtimoiy fanlarni o‘rganishda psixologiyaning ahamiyati kattadir. Harbiy psixologiya ma’lumotlaridan harbiy pedagogika fanida keng foydalaniladi. Harbiy xizmatchilarning ruhiy xususiyatlarini bilmasdan turib, ularni o’qitish va tarbiyalash ishlarini yaxshi yo’lga qo’yib bo‘lmaydi. Qisqacha qilib aytganda harbiy psixologiyaning maqsadi harbiy xizmatchilar mehnatini yengillashtirish va takomillashtirishdir.