(untitled) (Conference Zone, 2022)
Mamlakatimizda paxta va ipakdan tashqari jundan ham to‘qimachilik mahsulotlari ishlab chiqariladi. Respublikamizda 20 mln. bosh atrofida qo‘y va echkilar boqilib, ulardan 12-13 ming tonna jun xom ashyosi tayyorlash mumkin.Jun tolasidan tayyorlangan mahsulotlar tabiiylik xossalari bilan, ko‘rkamligi va issiqlikni yaxshi saqlay olishi bilan ajralib turadi. Bizda asosan qo‘y junlari yetishtiriladi va qayta ishlanadi.