(untitled) (Conference Zone, 2022)
Ko’paytuvchilarga ajratish va oraliq usuli. Ko’paytuvchilarga ajratish usuli tenglama va tengsizliklarni yechishning muhim usullaridan biridir. Ko’paytuvchilarga ajratish usuli irratsional tenglama va tengsizliklarni yechishda ham qo’llanilishi mumkin. Ushbu usulni qo’llash uchun barcha hadlarni bir tomonga o’tkazish, ikkinchi tomonini esa nol yozib qoldirish kerak. Keyin ko’paytuvchilarga ajratiladi [1].