(untitled) (Conference Zone, 2022)
maqolada emotsiyalar–(emoveo-hayajonlantiraman) psixik hodisalarning o’ziga xos sinfi, sub’ekt tomonidan o’z ehtiyojlarini qondirish uchun mazkur hodisa, predmet va vaziyatlarning hayotiy ma’nosini bevosita, g’arazli boshdan kechirilishi shaklida namoyon bo’ladi. Borliq obrazida hayotiy muhim bo’lgan hodisalarni ajratib va ularga faollikni yo’naltirishga undab, emotsiyalar psixik hulq-atvor boshqarilishi bosh mexanizmlaridan biri bo’lib hisoblanishi bayon etilgan.