(untitled) (Conference Zone, 2022)
Chet tilini o’qitish mazmunini tillarni ma’lum kod tizimlari sifatida o’rganadigan tilshunoslikka murojaat qilmasdan aniqlash mumkin emas. Odamlar muloqot qilish uchun tildan (kod tizimidan) foydalanadilar; ular orqali muloqot qiladilar. Metodika chet tilini o’qitish bilan bog’liq muammolarni - tilshunoslikda har tomonlama o’rganiladigan kodni o’rganadi. Demak, tilshunoslik til me’yorini, ya’ni til vositalarining qabul qilingan nutqiy qo‘llanilishini, shaxs nutqida til vositalaridan foydalanishni tartibga soluvchi qoidalar (qoidalar) majmuini tavsiflaydi. Ushbu maqolada, chet tilini o’rgatishning asosiy maqsadi va vazifalari haqida fikr va mulohazalar qilinadi.