(untitled) (Conference Zone, 2022)
Ushbu maqolada Abdulla Avloniy ma‘rifatparvarlik adabiyoti darg’asi ekanligi haqida so’z boradi. Muallif adabiy ma’lumotlar hamda yozma manbalarga tayanib, mavjud ilmiy-tarixiy adabiyotlar asosida muammoga aniqliklar kiritgan mavzu bo’yicha mavjud o’ziga xos jihatlarini o’rgangan.