(untitled) (Conference Zone, 2022)
Ҳозирги вақтда “масофавий таълим” ибораси бутун дунё таълими лексиконидан мустаҳкам ўрин эгаллади. Кейинги ўн йилликларда масофавий таълим ва ахборот маданияти жаҳоншумул ҳодисага айланди ҳамда кўплаб мамлакатларнинг таълими мазмунини ўзгартириб юборди. Шу боис республикамиздаги олий таълим муассасаларини Интернет тармоғига улаш ва уларда электрон алоқаларни йўлга қўйиш масаласига эътибор анча кучайтирилди. Буларнинг барчаси республика олий таълим муассасаларига янги педагогик ва ахборот технологияларини, жумладан, масофавий таълимни жорий этиш, Интернет орқали форум, видеоконференциялар ўтказиш, электрон машғулотлар тизими ҳамда ўқув қўлланмалар яратиш ва уларни олий таълим жараёнида қўллашга қаратилган тадбирларга дастуриламал бўлиб хизмат қилмоқда