(untitled) (Conference Zone, 2022)
Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot texnologiyalarini qo`llash. Axborot obyektlar, hodisalar, jarayonlar haqidagi xabarlar to`plamidir. Olingan axborotlar belgili, matnli va grafikli ko`rinishda ifodalanadi. Belgili ko`rinishdagi axborot asosan harflar, raqamlar, belgilar ko`rinishidan iborat bo`ladi. Undan turli hodisalar haqida murakkab bo`lmagan signallarni uzatish uchun foydalaniladi. Masalan, ko`chadagi svetoforning yashil chirog`i transport va odamlarning harakatlanishini bildirsa, qizil chiroq esa, aksincha, harakatlanishni taqiqlaydi. Sariq chiroq esa ko`cha harakatini almashinishi haqida xabar beradi. Matnli ko`rinish axborotni tasvirlashning deyarli murakkab ko`rinishidir. Bunda ham yuqorida keltirilganidek, harflar, raqamlar, matematik belgilardan foydalaniladi.