(untitled) (Conference Zone, 2022)
Oqsillar yoki proteinlar organizmda mavjud bo‘lgan eng muhim moddalardan biri hisoblanib, ularning ahamiyatini hech bir oziq modda bilan taqqoslab bo‘lmaydi, ularning o’rnini hech qaysi oziq modda bosa olmaydi. Oqsillar boshqa oziq moddalardan farq qilib, tarkibida azot to‘tadi. Ular barcha hayotiy jarayonlar uchun muhim ahamiyatga ega. Barcha tirik organizmlarda kechadigan hayotiy jarayonlar oqsillarsiz amalga oshmaydi