(untitled) (Conference Zone, 2022)
Таълим жараёнида талабалар ўқитувчининг бевосита раҳбарлигида, таълим мазмуни, методлари, воситалари ва шакллари ёрдамида тирик организмларда рўй берадиган қонуниятлари, ҳодиса ва воқеаларнинг моҳияти, ўзига хос хусусиятларини ўрганади ва билим, кўникма ва малака ҳамда компетенцияларни эгаллайди. Бундан кўриниб турибдики, талабалар учун ўқув жараёни билиш жараёни, унинг фаолияти эса билиш фаолиятидир.