(untitled) (Conference Zone, 2022)
Ушбу тезисда реал физик жараёнларнинг математик моделини қуриш, қурилган моделни ривожлантириш ҳамда аниқлаштириш баён этилган. Чизиқсиз тенгламаларнинг умумий хоссалари ва уларни ечиш методларини тадқиқ этиш ҳисоблаш технологиялари соҳасидаги долзарб йўналиши ҳисобланади. Янги моделни қуришда биринчи босқичда эришилган тажриба ва натижалардан максимал тўлиқ фойдаланиш мақсадга мувофиқдир. Моделни кетма-кет ривожлантириш ва аниқлаштириш жараёни кўпинча кўп карра такрорланади