Raqamlashib Borayotgan Zamonaviy Oliy Ta’limda Pedagogning Kasbiy Kompetentsiyalarini Rivojlantirishning Zamonaviy Mexanizmlari (Conference Zone, 2022)
Zamonaviy pedagog dars masg‘ulotlarini olib borayotganda darsga qo‘yiladigan didaktik talablar quyidagicha:-Ta’limiy topshiriqlani uning barcha elementlarini hisobga olgan holda aniq qo‘ya bilish;-O‘quv rejasi va darsning maqsadini hisobga olgan holda hamda o‘quvchilaming tayyorligi, darsning optimal mazmunini belgilash.-Darsda va uning har bir bosqichida o‘quvchilarni bilimlarni o‘zlashtirishlarini hisobga olish;-Darsdagi jamoa va individual ishlash yo‘llarmi hisobga olgan holda samarali metod, usul va shakllami tanlash;- Darsda barcha didaktik prinsiplamj qo‘llash;- O‘quvchilami muvaffaqiyatli o‘zlashtirishlari uchun quiay shart-sharoitlami yaratish; [1].