Мактабгача Ёшдаги Болаларнинг Нутқий Вазифаларни Таълимий Тарбиявий Аҳамияти Ва Уларни Амалга Ошириш Йўллари (Conference Zone, 2022)
Ҳаммага маълумки, бола дунёга келган қундан бошлаб давлат ва жамият ҳамда ота- она зиммасига уни соғлом, ақлли, хушхулқли қилиб тарбиялаш вазифаси кўйилади. Давлат ва жамиятнинг келажаги ёш авлоднинг қандай вояга етишига кўп жиҳатдан боғлиқдир. Шу боис, “Мактабгача таълим ва тарбия тўғрисида” Ўзбекистон Республикаси Қонуни, Ўзбекистон Республикаси мактабгача таълим тизимини 2030 йилгача ривожлантириш Концепцияси мамлакатнинг ижтимоий иқтисодий тарақкиётини таъминлашнинг асосий омили бўлган кадрларни тайёрлаш борасидаги зарур тадбирлар тизими белгиланган. Бу эса, мактабгача таълим тизимининг самарали ва серқиррали усуллари билан бойитиш, айниқса болаларимизни мактаб таълимига замон талаб даражасида тайёрлаш муаммосини ижобий ҳал этиш вазифаларини қўймокда.