O’QUVCHILARDA TABIIY ILMIY SAVODXONLIKNI OSHIRISH (Conference Zone, 2022)
Bugungi kunda ilm-fan va texnikaning jadal taraqqiy etishi xalq ta’limi yo‘nalishida ham ulkan islohotlarni amalga oshirish talabini qo‘ymoqda. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 2020-yil 12-avgustdagi PQ-4805-sonli qarorining 5-ilovasi “2020 — 2025 yillarda kimyo va biologiya yo‘nalishida uzluksiz ta’lim sifatini hamda amalga oshirilayotgan ilmiy-tadqiqotlar va innovatsiya ishlari natijadorligini oshirish bo‘yicha maqsadli dastur” ning 6-bandida 1- 6 sinflarda atrofimizdagi olam, tabiatshunoslik, geografiya, biologiya, fizika fanlari o‘rniga tabiiy fan (science)ni yagona fan sifatida tajriba-sinov tariqasida o‘qitishni bosqichma-bosqich joriy etish bo‘yicha quyidagi vazifalar