БИОЛОГИЯ ТАЪЛИМИДА ИНТЕЛЛЕКТУАЛ ЎЙИНЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ МЕТОДИКАСИ (Conference Zone, 2022)
Талабаларни биология фанига бўлган қизиқишини орттириш, ва интеллектуал ривожланишини таъминлашда, уларни мантиқий ва ижодий фикрлашга йўналтирадиган интеллектуал ўйинлардан фойдаланиш ўзига хос аҳамият касб этади [4]. Таълим жараёнида интеллектуал ўйинлардан фойдаланиш талабаларни мустақил фикрлашга, ижтимоий-маънавий тафаккурининг кучайишига ёрдам берадиган замонавий педагогик технологияларни ўқув жараёнига қўллаш орқали, уларни илм олишга қизиқишларини ортишига, билим, кўникма ва малакаларни чуқур эгаллашга катта имконият яратади [1].