MAKTABGACHA TARBIYA YOSHIDAGI BOLALARDA MULOQOT RIVOJLANISHNING MAZMUNI (Conference Zone, 2022)
Muloqot jarayonida muayyan shaxsiy munosabatlar shakllanadi. Bolada qanday shaxsiy sifatlarning tarkib topishi ko’p jixatdan uning atrofdagilar bilan bo’lgan o’zaro munosabti xarakterga bog’liqdir. Bolaning kattalarga munosabati ishonch yoki ishonchsiz, yoqimli yoki yoqimsiz bo’lishi mumkin. Ularning fikricha, bunga sabab shundaki, ona bolaning “orol extiji” ni qondiradi. Biroq nega bo’lmasa onasidan ayrilib qolgan bolalarning xam jismoniy xam psixik jixatdan qattiq normal rivojlanishi xolatlari uchraydi.