AMMONIY SELITRASINI QO‘LLASH BILAN BOG‘LIQ MUAMMOLAR (Conference Zone, 2022)
Hozirda dunyo miqyosida juda ham ko‘p global muammolar mavjud bo‘lib, ular yillar davomida o‘z yechimini kutmoqda. Insonlatrni oziq-ovqat resurslari bilan ta’minlash muammosi bugungi kunninf eng dolzarb muammolaridan hisoblanadi, chunki, sayyoramizda 500 mln. kishi oziq-ovqat mahsulotlariga ‘ota muhtoj bo‘lib, 10 mln. kishi esa, ochlik natijasida o‘lib arafasida turibdi. Ochlik turli mamlakatlardagi sotsial-iqtisodiy ekologik demografik portlash, regional ekologik inqirozlarning natijasidir. Oziq-ovqat muammosini yechish uchun eng avvalo yer shari aholisini boshqarish lozim.