QUYONLARNI OZIQLANTIRISH (Conference Zone, 2022)
To‘yimli ozuqalar quyonlar bosh sonini ko‘paytirish, ularning mahsuldorligini oshirishda asosiy manbalardan biri hisoblanadi. Ozuqa energiyasi yetishmasa quyonlarning mahsuldorligi pasayadi, ular oriqlaydi, yosh quyonlar o‘sishi sekinlashadi yoki to‘xtaydi, nasldorlik pasayadi, urg‘ochi quyonlarni kuyikishi, bola berishi kamayadi. Shuningdek, jinsiy yetilishi kechikadi.