O‘ZBEKISTONDA YETISHTIRILADIGAN JUN TOLALARINING SIFAT KO‘RSATKICHLARI TAHLILI (Conference Zone, 2022)
Mamlakatimizda paxta va ipakdan tashqari jundan ham to‘qimachilik mahsulotlari ishlab chiqariladi. Respublikamizda 20 mln. bosh atrofida qo‘y va echkilar boqilib, ulardan 12-13 ming tonna jun xom ashyosi tayyorlash mumkin.Jun tolasidan tayyorlangan mahsulotlar tabiiylik xossalari bilan, ko‘rkamligi va issiqlikni yaxshi saqlay olishi bilan ajralib turadi. Bizda asosan qo‘y junlari yetishtiriladi va qayta ishlanadi.