MAQSUD SHAYXZODA VA ODIL YOQUBOVNING TARIXIY ASARLARIDA MIRZO ULUG‘BEK OBRAZI TALQINI (Conference Zone, 2022)
“Mirzo Ulug‘bek”, “Ulug‘bek xazinasi” tarixiy asarlarida o‘tmish voqeligini, o‘sha davr hayotini, tarixiy shaxslar siymosi asosli tasvirlangan. Tarixiy janr - tarixiy mavzudagi asarlar — adabiyot va san’atdagi asosiy janr yoki mavzulardan biri; tarixiy o‘tmish mavzuida yozilgan asarlar turkumi.