OSIYO ALLOMALARINING FIZIKA BO‘YICHA OLIB BORGAN ILMIY FAOLIYATLARI VA ULARDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI (Conference Zone, 2022)
Hayotda ijtimoiy, iqtisodiy, madaniy va boshqa jabhalarda taraqqiyotning yuzaga kelishi bevosita ilm-fan tamadduni, yangi ilmiy kashfiyotlar, ixtirolar, yaratuvchilik va bunyodkorliklar bilan bog‘liq kechadi. Boshqacha aytganda, ilm-fan rivojisiz, yutuqlarisiz dunyo tamaddunini ham, hayot barqarorligini ham, bashariyat kamolotini ham to‘la tasavvur qilib bo‘lmaydi. Bu jarayon olis o‘tmishdan to bugungi kungacha ana shunday davom etib kelmoqda. Bundan salkam 3 ming yillar muqaddam yaratilgan, dunyo tarixida birinchi kitob deya e’tirof qilingan “Avesto” asarida hayotning taraqqiyot asosi deb uchta narsa- ezgu fikr, ezgu so‘z, ezgu amal tamoyillari tilga olingan. Buni qaranki, uch tamoyil ham bevosita ilmbilanbog‘liq [1].