NEFT DISTILLATLARINI GIDROLIZLASH UCHUN KATALIZATOR ISHLAB CHIQISH (Conference Zone, 2022)
Bugungi kunda neftni qayta ishlash sanoati xalq xo’jaligida texnologik jarayon muhim o’rin tutadigan sanoatdir. Neftni qayta ishlash jarayonlaridan biri bu motor yoqilg’ilarini gidrotozalash usulidir. Ushbu jarayondan foydalanganda neftni qayta ishlash zavodlarida ishlab chiqarilgan mahsulotlarning sifati yaxshilanadi. Turli turdagi yoqilg’i sifatini oshirish, neft mahsulotlarini zamonaviy talablarga muvofiqligi zarurligi atrof-muhitni muhofaza qilish bilan bevosita bog’liq. Yoqilg’idan oqilona foydalanish, tabiiy resurslarni saqlash va himoya qilish butun dunyodagi inqiroz davrida har bir mamlakat oldida turgan muhim vazifadir.