WAYS OF DEVELOPMENT OF SOCIAL ACTIVITY OF STUDENTS OF HIGHER EDUCATIONAL INSTITUTIONS (Conference Zone, 2022)
Tarbiya maxsus tashkil etilgan faoliyat sifatida pedagog va tarbiyalanuvchining, kattalar va bolalarning unda barkamollikka erishadigan qadriyatli-mazmuniy o‘zaro munosabati sifatida belgilanadi. Yoshlarning turli sohalardagi bilimlarini oshirish, ularga o’zlrining iqtidor va istedodlarini namoyon etishlariga imkoniyatlar yaratib berish eng muhim va kerakli ish hisoblanadi. Talabalarning faolligini ijtimoiy va ilmiy ta’limiy jarayonlarda ham birdek oshirib borish zarur. Ushbu maqola oliy o‘quv yurtlari talabalarining ijtimoiy faolligini rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatilgan. «Faoliyat» tushunchasi ochib berilgan