ANALYSIS OF LOADS THAT CAUSE CHANGES IN VERB TENSES (Conference Zone, 2022)
Маълумки, юкламалар нафақат исм сўз туркуми эъробига, балки, феъл сўз туркуми эъробига ҳам ўз таъсирини ўтказади. Бу юкламалар таъсирида феъллар майлларда ўзгаради. Барчамизга маълумки, ўзбек тилида хабар (ижро) майли, буйруқ-истак майли, шарт майли каби майллар мавжуд. Майл деганда “ҳаракатнинг воқеликка муносабатини сўзловчи нуқтаи назаридан белгилайдиган грамматик категорияга айтилади