ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TINGLOVCHILARNING AXBOROT KOMPETENTLIGINI SHAKILLANTIRISH (Conference Zone, 2022)
Respublikamizda kompyuter va axborot texnologiyalari, telekommunikatsiya va ma’lumot uzatish tarmoqlari, internet xizmatlarini rivojlantirish,ularni dunyo standartlariga yetkazish va shu asosida axborotlashgan jamiyat sari jadal intilish maqsadida keng ko‘lamli choratadbirlar amalga oshirilmoqda. Ana shunga asosan,bugungi kunda jamiyatni axborotlashtirishning asosiy yo‘nolishlaridan biri jamiyatimizda yashayotgan,bilim olayotgan yoki ma’lum bir sohada faoliyat ko‘rsatayotgan barcha insonlarni axborot madaniyatini shakllantirishdan iboratdir. Hozirgi kunda jamiyatni axborotlashtirishning asosiy yo‘nalishlaridan biri, insonlarni,shu jumladan,ta’lim olayotgan o‘quvchi yoshlarning axborot kompetentligini shakllantirishdan iboratdir.