СУЗУВЧИЛАРДА НАФАС ОЛИШ ТИЗИМИНИНГ ФУНКЦИОНАЛ ҲОЛАТИНИ ЎРГАНИШ (Conference Zone, 2022)
Сузиш спорт тури сув муҳитида бажариладиган циклик машқларга тааллуқлидир ва ўзига хос хусусиятларга эга бўлиб, ҳаракатларнинг сув муҳитида бажарилиши, танани тўхтатилган ҳолатда бўлишидан иборат бўлиб, бу одамнинг ҳаракат қобилиятини оширади ва уларнинг ривожланишига ҳисса қўшади. Тананинг сувдаги нисбий вазнсизлиги мушаклар-скелет системасини енгиллаштиради ва буларнинг барчаси юракда қон айланишига ёрдам беради ва умуман, юракнинг функционал ҳолатига сезиларли таъсир кўрсатади