BOSHLANGʻICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA KOʻRGAZMALILIKNING AHAMIYATI VA UNI QOʻLLASH (Conference Zone, 2022)
Koʻrgazmalilikning turli xil manbalaridan foydalanish oʻquvchilarni faollashtiradi , ularning diqqatini oshiradi va rivojlantiradi , oʻquv materialini mustahkam oʻzlashtiriahni taʼminlaydi va vaqtni tejash imkonini beradi. Tabiiy fanlarga qaraganda matematikadan koʻrgazmalilik va koʻrgazma manbai tubdan farq qiladi.Tabiat fanlarida narsalarning aynan oʻzini koʻrsatish imkoni boʻlsa , matematikada esa abstrakt xarakterga ega , boʻlayotgan hodisaning oʻzini aynan koʻrsata olish imkoni kam.