DIZARTRIYALI BOLALARDA NUTQNING FONETIK TOMONINI SHAKLLANTIRISH BO'YICHA LOGOPEDIK ISHNING XUSUSIYATLARI (Conference Zone, 2022)
Tayanch so’zlar: nutq, fonematik idrok, nutqning fonetik tomoni, dizartriya, logopedik ish bosqichlari, differensatsiya. Bola erta yoshidanoq ona tilidan amalda foydalanishni boshlaydi, lekin u nutqini amalga oshirish usullarini tushunmaydi. O'qish va yozishni o'rganishning boshlanishi bilan u o'z nutqini tahlil qila boshlaydi va uning gaplardan iboratligini bilib oladi, ular o'z navbatida alohida so'zlardan, so'zlar - bo'g'inlardan, bo'g'inlardan - tovushlardan tuzilganligini anglaydi .