ТАСВИРИЙ САНЪАТ ВА РАНГ-ТАСВИРНИНГ МАЗМУН МОҲИЯТИ (Conference Zone, 2022)
Маълумки, санъатнинг турлари ниоятда куп булиб, уларнинг энг асосийлари сифатида адабиёт, мусика, кино, театр, меъморчилик, амалий безак, цирк, телевидение, тасвирий санъат кабиларни алохида эътироф этиш мумкин. “Тасвирий” атамаси “тасвирлаш” сузидан олинган булиб, унда турли материал, хусусан, буёқ, тош, гипс, ёғоч, шунингдек, бошқа бадиий ва турдош материаллар ёрдамида ҳар хил тимсолларнинг ва нарсаларнинг рас ми хайкалини ифодалаш тушунилади. Тасвирий санъат илм-фан каби дунёни, хаётни, табиатни, халкдар тарихини урганишга хизмат қилади