БЎЛАЖАК ГЕОГРАФИЯ ФАНИ ЎҚИТУВЧИЛАРИДА КОМПЕТЕНЦИЯЛАРНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ЖАРАЁНИДА АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ (Conference Zone, 2022)
География таълими соҳасида ишлаб чиқарилган диафилмлар ва диапозитивлар кўпинча рангли қилиб чиқарилади, бу эса ўқувчиларни билим фаолиятини жадаллаштиради. Диафилмлардан фойдаланиб дарс ўтишда ўқитувчи қуйидаги талабларга жавоб бериш лозим: статистик проекция воситаларини дарс режасига киритиш; дарсни мақсадини ишлаб чиқиш; мавзу бўйича кадрларни танлаш. Танланган кадрлар (лавҳалар) ўқувчилар томонидан билимларини ўзлаштиришига ѐки уларни мустаҳкамлашга имкон яратиш лозим; ўқувчиларни фикрлаш фаолиятини фаоллаштириш учун намойиш қилинадиган лавҳага қуйидагича топшириқлар тузилади: саволларга жавоб беринг; чизмани тузинг; режа тузинг ва х.к.; намойиш этиладиган лавҳа мавзуни энг муҳим қирраларни очиб бермоғи лозим. Иккинчи даражали қисмларга камроқ эътибор берилиши зарур.