SPORT MARKETINGIDA SEGMENTLASH MUHIMLIGI VA MAQSADLI AUDITORIYANI ANIQLASH (Conference Zone, 2022)
Zamonaviy iqtisodiy tizimlar o'zaro ta'sir qiluvchi bozorlar va xo'jalik yurituvchi sub'ektlarning murakkab yig`indisi bo'lib, ularning har biri o'ziga xos funktsiyalarni bajaradi. Har qanday korxona yoki sanoat ijtimoiy mehnat taqsimoti tizimida o'z o'rnini egallaydi, iste'molchilarning maxsus guruhlari ehtiyojlarini qondiradi. Marketingning asosiy vazifasi esa ushbu istemolchilarning guruhlarini aniqlash va reklama va taqdimotlarni ushbu guruhlar tomonga yo`naltirishdan iborat. Kengroq ma`noda keltirib o`tadigan bo`lsak istemolchilar orasidan o`zimizga mos bo`lgan auditoriyani aniqlash hisoblanadi.